Denne gjærstammen
er tidligere kjent som «Trappist Ale Yeast» og stammer fra et av de få gjenværende
klostrene som fremdeles brygger Trappist- øl. Denne gjæren produserer distinkte
noter av frukt og plomme. Den er meget god til brygging av øl med høy gravity som f.eks belgisk dobbel og tripel.
- Utgjæring: 75-80 %
- Flokkulering: lav til
medium
- Foretrukket
gjæringstemperatur: 18-22°C
- Alkoholtoleranse: høy
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. I følge målinger gjort hos White Labs er det så mye som 71% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre så lenge du lager en starter (forkultur).
Les mer om dette i vår gjærstarter-guide.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. Til hver batch utarbeider de en rapport, og du kan hente opp rapporten til gjærpakken du har i hånden her.
Har vi ikke gjærstammen du ser etter på lager så kan du legge inn en ordre allikevel. Da sørger vi for at den kommer med på førstkommende bestilling fra White Labs. Vi bestiller normalt gjær annenhver uke.