Ferdiggjæret lager på 1 uke. WLP925 er tilpasset gjæring under trykk. Det anbefales 1,0 bar trykk under gjæringsprosessen på mellom 17 og 20°C, til FG er oppnådd. Senk temperaturen til 2°C og behold trykket på 1,0 bar (ca 15 PSI) i nye 3-5 dager. Svovelproduksjonen er høy de 2 første dagene, men vil bli borte etter dag 5.
- Utgjæring: 73-82 %
- Flokkulering: medium
- Foretrukket gjæringstemperatur: 17-20°C
- Foretrukket gjæringstrykk: 1,0 bar /14,7 PSI)
- Alkoholtoleranse: medium
PurePitch-pakkene fra White Labs har en best før-dato på seks måneder etter produksjonsdato. I følge målinger gjort hos White Labs er det så mye som 71% levedyktige celler i pakkene ved best før-datoen. Gjæret er i realiteten holdbar mye lenger enn dette og kan fint benyttes selv om den er eldre så lenge du lager en starter (forkultur).
Les mer om dette i vår gjærstarter-guide.
White Labs har strenge rutiner på kvalitetskontroll. Til hver batch utarbeider de en rapport, og du kan hente opp rapporten til gjærpakken du har i hånden her.
Har vi ikke gjærstammen du ser etter på lager så kan du legge inn en ordre allikevel. Da sørger vi for at den kommer med på førstkommende bestilling fra White Labs. Vi bestiller normalt gjær annenhver uke.