To år har gått siden første lansering av Nordic Noir. Og nå er tiden endelig inne for Nordic Noir 2! 

Dette er fremdeles det største og mest kostbare ølsettet vi noensinne har laget, og vi er veldig stolte av å få dele dette ølsettet med dere!  Maltet er levert så ferskt man kan få det fra Jæren Korn & Malt. Lynghonningen er levert fra en lokal birøkter i Uddevalla og er innhøstet kun uker før ølsettet ble lansert.

Nordic Noir er et øl som byr på noe av det beste fra norsk ølkultur. Dette ølet har en varmende, smakfull og fyldig opplevelse som har bl.a. tydelig karakter av karamell og honning.

Og hva passer ikke bedre til et slikt mørkt, sterkt øl enn vossakveiken? Kveiken fra Voss gir behagelige toner av appelsinmarmelade som går godt opp mot honningen. Vossakveik har gått i arv i generasjoner og er i seg selv et lite stykke norsk bryggetradisjon.

 

Les gjerne litt om maltet som er brukt i årets Nordic Noir ølsett her. 

 

Anbefalt tilbehør til bryggingen av Nordic Noir 2

Kort om om maltet til Nordic Noir 2

I år er maltet til Nordic Noir 2 levert av Jærmalt (Tidligere kjent som Jæren Korn & Malt). 

Malteriet er lite i størrelse sammenlignet med de store kommersielle i europa, men her finnes det en lidenskap for malting som man må lete lenge etter. 

Jærmalt startet i 2015 og Sverre Grimstad og hans kone Siv Iren Klepp er drivkraften bak bedriften. De bor på gården hvor malteriet ble bygget for noen år siden på Klepp, midt i "Norges matfat", Jæren. 

Siden 2015 har malteriet vokst betraktelig og volumet av korn som blir til skikkelig fint "craft-malt" øker for hvert år. 

Maltet som brukes til Nordic Noir 2 er av byggkorn som er dyrket på åkerene rett utfor malteriets vegger. Man kan ikke få en kortere transportvei fra "åker til kiln". 

Byggsorten som Sverre hovedsaklig dyrker, og som vi har brukt til årets ølsett, er av 2-rads Fairytale. 

Fairytale har en utrolig flott smak som passer perfekt til dette ølet. Den er søtlig, og gir et fint preg av karamell, honning, ristet brød og havrekjeks. 

I uke 43 var vi på besøk og fikk se alt kornet som lå til spiring for å bli malt til Nordic Noir 2. Og kun to uker senere ble maltet sendt avgårde til vårt lager for å bli pakket om til ferdige ølsett. 

Sverre malter alt korn for hånd, og alt gulvmaltes. Gulvmalting er en gammel prossess hvor alt maltet først ligger til bløtgjøring en stund før det senere legges ut og blir jevnt fordelt på et rent betonggulv. Maltet må vendes flere ganger hver dag og dette gjøres også for hånd ved å bruke en spesiell rake som man drar etter seg. Når kornet, som nå kalles grønn malt, endelig er klart overføres det til en spesiell ovn, "kiln", hvor maltet utsettes for økende temperatur.
Etter noen timer i kilnen har vi ferdig malt som kan bli til øl. 

Måten Sverre maltet kornet vi har brukt til vårt Nordic Noir ølsett gjør at det kan klassifiseres som en Engelsk Pale malt. Den er noe renere i smaken, men byr på mye mer karakter enn pilsnermalt. 
Da vi selv smakte på kornet minnet det om Maris Otter, bare mer avrundet. Vi mener dette er perfekt malt for akkurat dette ølsettet. Vi håper at alle som brygger årets Nordic Noir får en flott bryggeopplevelse!  

Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.