1. Forbered din rengjøringsløsning med Finest Craftclean.
2. Ta av lokket på ditt fat og ta av den store o-ringen og skru ut overtrykksventilen og legg det i rengjøringsløsningen
3. Bruk en skifenøkkel for å skru av inn- og utventilene. Om du ikke har gjort dette før så sitter disse sannsynlig nokså hardt fast. Skulle de sitte skikkelig fast kan du bruke en hammer og slå litt på andre enden av fastnøkkelen for å få løsnet ventilen.
4. Ta av ventilene og skyll dem i varmt vann og legg dem i rengjøringsløsningen.
5. Ta ut "dip tubene"/stigrørene for gass-inn (korte) og flytende (lange), ta av o-ringene og legg alt i rengjøringsløsningen.
6. Skyll innsiden av fatet med varmt vann for å få ut ølrester. Tilsett anbefalt mengde av Finest Craftclean rett i fatet og fyll opp med lunket vann. Fyll fatet opp helt til det renner ut av det slik at rengjøringsløsningen er i kontakt med alle innvendige flater.
7. Etter ca 30 minutter er de løse delene i rengjøringsløsningen ferdige. Ta ut alt og skyll dem godt med lunket vann. Det anbefales å skrubbe innsiden av stigrørene med en egnet børste.
8. Ta en god titt på o-ringene. Dersom det er behov for å bytte dem så gjør du det i dette steget. Det er totalt fem stykker: to for stigrørene, to for ventilene og en stor for lokket.
9. Bruk en liten mengde CIP-film på o-ringene sett dem på plass på stigrørene. Tørk av evt. rester av CIP-fim fra selve stigrøret og sett dem på plass i fatet. De fleste corneliusfat har en IN- og OUT markering i den sorte gummien. Men på eldre fat kan dette være slitt vekk.
10. Monter inn- og utventilene. Viktig at man monterer ventilen for veske på riktig stigrør, som er det lange. Disse ventilene kan se litt like ut, men ventilen for gass har noen små hakk i bunn av ventilen.
Bruk en liten mengde CIP-film på o-ringene til ventilene og sett dem på plass. Tørk av overflødig CIP-film fra ventilen etter o-ringen er på plass.
11. Bruk en liten mengde CIP-film på den store o-ringen og sett den på plass på lokket. Monter sikkerhetsventilen med å skru den på plass.
12. Nå er fatet helt rent og klar for en ny runde med hjemmebrygget øl! Dersom du ikke skal bruke fatet med en gang anbefales det å trykksette det tomme fatet med ca 1 Bar. Dette sikrer at atmosfæren inni fatet er fattig på oksygen og fatet er godt forseglet inntil du er klar for å ta det i bruk igjen.